Hexi Pharma.

M-am prins că cireșele alea coapte sunt sus, în vârf. Unde noi, plăieșii, nu avem cum culege, când ele se iau direct de la fereastră. Ce puteam face? Mai nimic, decât povești la poartă, ca babele surde. În plus, umor, că e și asta o psihologie.

Totuși, lucrul cu istoria te obișnuiește să te uiți la niște detalii specifice.

Un lucru întâmplat, e bun întâmplat. Dacă se întâmplă din nou, e coincidență. Dacă se mai întâmplă o dată e fenomen, tradiție, cutumă, regulă.

Așa și cu tâlharii, haiducii, escrocii, cozile de topor, loazele. Statistic, majoritatea cruntă n-a murit de bătrânețe, ci de călău. Când totuși vreunul a atins senectutea, el a suflat în lumânare la cererea tovarășilor de ocnă, deranjați de sindrofia cu pesmeți și apă, mai interesați să doarmă, că a doua zi au de tăiat la sare. Sau i-au suflat ei în lumânare, de tot.

Ce vreau să spun e că cei din eșaloanele inferioare ale unei escrocherii sfârșesc irevocabil prost. Da, cei de sus mai scapă, mai se ascund, mai se scot, dar slujbașii mai mărunți aproape niciodată. Ba, mai mult, sunt puși în furci înadins, drept dovadă că se face dreptate.

Revenind, Condrea farmacistul n-a fost el miezul afacerii. La câte piftele se serveau și de la ce sursă se smântânea caimacul, nu avea cum fi el cine știe ce descurcăreț. Motiv pentru care a ieșit din peisaj. Nu spun că a murit. Nici lui, cum nici în cazul Patriciu, nu le-a văzut nimeni cadavrul sigur.

Dar sigur amândoi, și pe lângă ei si alte cazuri, au părăsit prim-planul. Poate vii, poate nu.

Însă afacerea în sine nu suferă prea mult. Mai mărunții afacerii vor fi cotrobăiți la cele de taină. Îmi vine în minte acum directoarea Flori Dinu. Dacă nu este sinucisă și ea, soarta ei va fi tristă. Și nu va fi singura.

Așa că dați mai departe avertismentul. Nimeni nu scapă, mai ales cei folosiți. Poate se dumiresc și ori se lasă, ori îi dau în gât pe patronii escroci. Altfel, vor sta la popreală în locul acelora. Sau în cimitir.

Hexi Pharma și-a schimbat cumva numele.

Este acum EXIT Pharma. Fiecare alege dacă ieșirea e cu picioarele înainte sau doar cu capul plecat.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu