Detaşamente ale armatei bulgare au fost dislocate la graniţa cu Grecia după ce două grupuri de refugiaţi au încercat că treacă frontiera în noaptea de vineri spre sâmbătă, relatează agenţia bulgară Novinite.

Primul grup, compus din 34 de persoane originare din Siria, a fost prins în dreptul localităţii de frontieră Kulata. Cel de-al doilea, format din 53 de persoane afgane, cu documente greceşti, a fost reperat într-un tren care ar fi trebuit să treacă din Grecia în Bulgaria. Cele 87 de persoane s-au predat forţelor de grăniceri care le-a transportat la postul de poliţie din Petrich, unde ele beneficiază de adăpost şi examinare medicală până ce vor fi luate măsurile de retrimitere în Grecia.

Ca urmare a acestor evenimente, potrivit protocolului de cooperare dintre ministerul de interne şi ministerul de apărare al Bulgariei, mai multe detaşamente ale armatei bulgare au fost trimise în zona de graniţă, suplimentând forţele militare dislocate deja în regiunea din jurul punctelor de trecere a frontierei Kulata – Promachonas.

Prim-ministrul bulgar Boyko Borisov a convocat pentru ziua de duminică o reuniune de urgenţă în oraşul sudic Blagoevgrad, la care vor participa ministrul de interne Rumyana Bachvarova, şeful poliţiei de frontieră şi primarii din regiune.

Comentariu Europunkt; Ca urmare a blocării rutei către Germania prin Balcanii de Vest, refugiaţii din Orientul Mijlociu ajunşi pe teritoriul Greciei au fie opţiunea de a încerca trecerea spre Italia, fie aceea de a se deplasa pe centrul continentului prin Bulgaria, România şi Ungaria. În urmă cu trei luni, premierul maghiar Viktor Orban a anunţat că ţara sa va construi un gard de sârmă ghimpată la graniţa cu România.

Sursa foto: spiegel.de

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu