Comisia Europeană a declarat miercuri, 1 iunie, că ar dori să extindă planul său de investiții (EFSI), cunoscut ca „planul Juncker”, după sfârșitul acestuia, programat în 2018. Propunerea va fi prezentată în toamna anului în curs, dar nu se știe cât vor dura negocierile cu statele membre și cu Parlamentul în vederea extinderii acestuia.

Anunțul vine în contextul furnizării unor cifre de către executivul european care relevă faptul că principalul său proiect – planul Juncker, lansat cu 18 luni în urmă de către președinte, funcționează.

„Planul de investiții funcționează cum trebuie”, a declarat vicepreședintele Comisiei, Jyrki Katainen,  referindu-se la Fondul European pentru Investiții Strategice, structură ce a fost creată pentru a controla finanțarea proiectelor.

Katainen a mai spus că, până în prezent,  cele 21 miliarde euro oferite din bugetul UE și de către Banca Europeană de Investiții (BEI) au contribuit la creșterea mai multor investiții față de cât era de așteptat.

Potrivit acestuia, 64 proiecte industriale, de investiții și de infrastructură au fost aprobate și mai mult de 140.000 întreprinderi mici și mijlocii (IMM) au beneficiat de finanțare.

 

Sursa Foto: politico.eu

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu