Poliţia greacă a început luni dimineaţa să îi evacueze pe cei 1800 de refugiaţi din tabăra de la Polykastro, din apropierea graniţei cu Macedonia, relatează AFP. Prin evacuarea taberei improvizate, statul elen reuşeşte după aproximativ 6 luni să disloce imigranţii care se cantonaseră în regiune şi să îi redirecţioneze în totalitate spre centre de primire a solicitanţilor de azil controlate de autorităţi.

Cei 1800 de refugiaţi, în cea mai mare parte kurzi originari din Siria, provin din cele 12.000 de persoane care se stabiliseră anterior la tabăra de la Idomeni, dezafectată de autorităţile elene la sfârşitul lunii mai.

La evacuare nu a fost permis din partea presei decât accesul televiziunii naţionale ERT şi a agenţiei oficiale de ştiri ANA. O sursă din cadrul poliţiei elene a precizat pentru AFP că evacuarea se derulează paşnic, într-o atmosferă de calm.

În urma închiderii graniţei greco-macedonene în luna martie a.c., aproximativ 57.000 de imigranţi din Orientul Mijlociu, care doreau să ajungă în Europa Centrală, au rămas în Grecia şi solicită azil politic. 49.000 dintre ei se află pe continent, iar 8.000 pe insulele din Marea Egee.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu