Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, a discutat împreună cu ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România, Dragoș Pîslaru, măsurile ce se doresc implementate prin intermediul Pachetului național anti-sărăcie. Potrivit acestuia, 572 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională vor fi oferiți pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale în România.

În cadrul întâlnirii de la Bruxelles, comisarul european, Corina Crețu, a subliniat impactul și importanța Pachetului național anti-sărăcie pentru România. Prin intermediul acestuia se dorește mai ales găsirea unei soluții la provocări precum sărăcia, excluziunea socială, părăsirea timpurie a școlii, cât şi pentru probleme din domeniul sănătăţii şi al locuinţelor.  În perioada 2014-2020, România poate  atrage fonduri din mai multe Programe Operaţionale, în special din Programul Operaţional Regional şi Programul Operaţional „Capital Uman”.

Potrivit statisticilor efectuatate de Eurostat, rata persoanelor expuse riscului de sărăcie sau de excluziune socială în România a atins o cotă de 40%. Cele mai afectate sunt categoriile vulnerabile, jumătate dintre copiii din România fiind expuși riscului de sărăcie.

Programul urmărește ca 75.000 de copii, 10.000 de persoane cu dizabilități și 62.000 de persoane vârstnice să beneficieze de condiţii de viaţă mai bune, prin reabilitarea infrastructurii de servicii sociale.

Comisarul European pentru Politică Regională Corina Crețu: „România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro, finanţare din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru perioada 2014-2020, pentru proiecte ce vizează incluziunea socială și reducerea sărăciei. Pentru a asigura o implementare eficientă este extrem de important să existe o bună coordonare între FEDR şi Fondul social european. Ministerele de resort şi autorităţile de management trebuie să-şi accelereze eforturile pentru a demara cât mai curând intervenţiile planificate.”

Sursa foto: europa.eu

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu