Trei institute și companii din Olanda vor testa proiectul unei ferme plutitoare pentru producerea de lactate, care are ca scop oferirea de soluții pentru creșterea cantității de produse alimentare în condițiile în care suprafețele arabile de pe Terra vor face tot mai greu față unui număr cât mai mare de indivizi umani. Proiectul urmărește de asemenea să testeze mai multe soluții ecologice și posibilitatea ca un mare oraș să devină autosuficient în privința alimentelor de care are nevoie.

Ferma plutitoare va funcționa în docurile din Rotterdam și va putea adăposti într-o primă fază 40 de vite, care se estimează că vor furniza zilnic 1500 litri de lapte, existând posibilitatea extinderii capacității până la dimensiunile necesare adăpostirii a 200 de capete.

Fiecare vită va beneficia de un spațiu de 15 metri pătrați, în vreme ce o pasarelă va permite, atunci când condițiile sunt favorabile, debarcarea vacilor pentru a paște pe pășuni adiacente platformei plutitoare.

Printre dotările care vor contribui la protejarea mediului se numără podeaua care va absorbi urina și o va transforma în îngrășăminte chimice pentru alte ferme urbane. Pe bazele rezultatelor obținute, se va estima dacă un oraș mare precum Rotterdam se poate autoîntreține din punct de vedere alimentar, utilizând soluțiile inovative din domeniul agriculturii.

Sursa foto și imagine: Farming UK News

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu