Ultimul sondaj efectuat înainte de referendumul de mâine privind rămânerea sau părăsirea UE de către Marea Britanie, realizat de Financial Times, indică un infim avantaj pentru tabăra pro-Brexit. Rezultatul final va fi generat de numeroși factori, printre care, esențială va fi prezența la vot.

Potrivit sondajului, 45% dintre alegători ar urma să voteze pentru ieșirea din UE a Marii Britanii, în vreme ce opțiunea de a rămâne alături de Bruxelles urmează a fi exprimată de 44% dintre britanici.

11% dintre persoanele chestionate sunt nedecise, ceea ce ar putea fi în avantajul taberei anti-Brexit, de obicei indecișii votând în cele din urmă cu menținerea statu-quo-lui, în acest caz cu rămânerea în UE.

Pe de altă parte, se așteaptă o prezență record la vot la referendumul de mâine, dat fiind numărul ridicat al celor înscriși în registrul electoral pentru acest scrutin. Acest aspect ar fi un indiciu în favoarea unui vot important pentru părăsirea UE, cei care lipsesc de la scrutin și care s-au înscris acum fiind cel mai probabil persoane nemulțumite și care își doresc o schimbare.

După luni întregi de campanie susținută, punctată recent inclusiv de asasinarea deputatei Jo Cox, britanicii sunt chemați mâine la urne pentru a decide dacă vor rămâne sau vor părăsi în Uniunea Europeană. Opțiunea de rămânere a fost susținută de o fracțiune importantă a Partidului Conservator, condusă chiar de prim-ministrul James Cameron, dar și de Partidul Laburist, în vreme ce opțiunea de părăsire a fost promovată de gruparea conservatorilor condusă de primarul Londrei, Boris Johnson, și de partidul radical UKIP al lui Nigel Farage.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu