Un grup de membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor din SUA a ales să protesteze miercuri de o manieră neobişnuită, cerând luarea în discuţie a unor măsuri legislative împotriva deţinerii de arme de foc. Ei au încercat să îl convingă pe preşedintele republican al Camerei să dea curs solicitării lor, stând pe jos în sala de şedinţe timp de 14 ore şi protestând zgomotos, relatează DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Congresmenii democraţi reacţionează astfel la masacrul din Orlando, Florida, din 12 iunie, când aproximativ 50 de persoane au fost ucise şi alte 50 rănite în urma unui tir de mai multe minute comise de un cetăţean american de origine afgană.

Inf. 115 - Protest Congres arme

„Câte mame, câți tați mai trebuie să verse lacrimi de durere înainte ca noi să facem ceva? Am fost aleși să conducem, domnule președinte”, i s-a adresat unul dintre zecile de membrii democraţi preşedintelui Camerei, care a dispus închiderea camerelor de filmat şi a microfoanelor şi a încercat să îi convingă pe protestatari să reia lucrările conform ordinii de zi.

Minoritatea democrată din Congres este decisă să continue protestele până ce o lege de limitare a accesului la arme de foc va fi cel puţin dezbătută de forul legislativ american.

Potrivit amendamentelor doi şi paisprezece la Constituţia SUA, întărite prin deciziile Curţii Supreme din 2008 şi 2010, orice cetăţean american major are dreptul de a deţine arme de foc în scop de autoapărare.

Sursa foto: armenpress.am

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu