Un sondaj de opinie efectuat de Universitatea Harvard în iunie 2016 arată că 51% dintre americanii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani resping capitalismul, în vreme ce doar 42% dintre ei au o atitudine pozitivă faţă de acest sistem economic. 33% dintre tinerii americanii susţin că sprijină socialismul.

Un sondaj asemănător efectuat în 2012 arăta că situaţia este diferită la tineri, faţă de cetăţenii mai în vârstă, care sunt în cea mai mare parte susţinători ai capitalismului şi manifestă reticenţă faţă de socialism – doar 13% dintre americanii cu vârsta peste 65 de ani au o atitudine pozitivă faţă de socialism.

Directorul echipei care a efectuat sondajul a explicat că rezultatele cercetării nu arată o preferinţă reală faţă de ceea ce înseamnă socialismul, ci mai degrabă nemulţumirea profundă şi frustrarea tinerilor americani faţă de societatea tot mai inegală în care trăiesc.

„Felul în care este practicat capitalismul astăzi … aceasta este ce resping ei [tinerii]”, a arătat cercetătorul american.

Sursa: Foreign Policy 

 

 

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu