Prim-ministrul francez Manuel Valls s-a exprimat public miercuri în apărarea primarilor francezi care au interzis portul pe plajă a costumului de baie islamic, denumit burkini. Premierul Franţei a arătat că susţine deciziile edililor întrucât burkini contravine valorilor statului francez, relatează Agerpres.

„Plajele, ca orice spațiu public, trebuie să fie ferite de semnele de apartenență religioasă”, a arătat Valls, care a mai precizat că burkini „este traducerea unui proiect politic (…) fondat pe aservirea femeii” şi reprezintă „ideea că, de la natură, femeile ar fi impudice, impure, că ele ar trebui deci să fie acoperite integral.”

Premierul francez a conchis că acesta „nu este un lucru compatibil cu valorile Franței și ale Republicii”, motiv pentru care susţine deciziile celor patru primari francezi din Cannes și Villeneuve-Loubet, de pe Coasta de Azur, din Sisco, în Corsica, și din Torquet, în Normandia, de a interzice portul burkini pe plajă.

Luarea de poziţie a lui Valls survine după ce edictele celor patru au stârnit o vie controversă în Franţa, manifestată chiar prin incidente violente în Corsica.

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu