Think-tank-ul britanic Institute of Public Policy Research (IPPR) a publicat un raport, citat de Daily Mail, din care rezultă că executivul de la Londra ar putea fi obligat să acordă cetăţenie într-un regim simplificat europenilor care lucrează în sistemul naţional de sănătate (NHS) din regat.

Potrivit analizei IPPR, dacă cei 57000 de mii de cetăţeni europeni angajaţi în NHS – aproximativ 10% din totalul angajaţilor – vor pleca drept urmare a Brexit-ului, sistemul de sănătate britanic ar intra în colaps. În consecinţă, IPPR propune simplificarea procedurilor de acordare a cetăţeniei britanice pentru lucrătorii europeni din sănătate (până chiar la acordarea automată a cetăţeniei), dar şi pentru ceilalţi europeni care locuiesc în Marea Britanie de mai mult de 5 ani.

În prezent însă, presiunea anti-imigraţionistă asupra guvernului condus de Theresa May este una dintre cele mai ridicate din istorie, cu peste 300.000 de imigranţi înregistraţi în ultimul an, de 3 ori mai mulţi decât ţinta stabilită de autorităţile de la Londra. Dintre cei 327.000 de imigranţi, 180.000 provin din alte state membre ale UE.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu