Imamul Florenţei, Izzedin Elzir, a publicat săptămâna trecută pe contul său personal de facebook, o fotografie cu măicuţe catolice scăldându-se în mare în veştmintele lor tradiţionale, ca argument în dezbaterea privind interzicerea burkini musulman pe plajele unor staţiuni turistice din Franţa.

Inf. 154 - Burkini Izzedin

Chiar dacă fotografia nu era însoţită de niciun comentariu, ea a înregistrat 2700 de partajări în aceeaşi zi. În ziua următoare, contul de facebook al imam-ului nu mai funcţiona. Potrivit unei declaraţii făcute cotidianului La Repubblica de către Izzedin Elzir, el a fost nevoit să prezinte copia unei cărţi de identitate pentru deblocarea contului.

În săptămânile trecute, primăriile mai multor staţiuni turistice din Franţa, printre care şi oraşele Nisa şi Cannes, au interzis portul pe plajă al costumului musulman de baie pentru femei, denumit burkini, care acoperă o mare parte a corpului. Interdicţia a generat o controversă vie în întreaga Europă privind respectarea drepturilor omului, autorităţile franceze apărându-şi decizia prin argumentul că burkini contravine valorilor seculariste ale ţării.

Sursa: Huffington Post

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu