Comisia pentru Libertăţi Civile din cadrul Parlamentului European a aprobat luni liberalizarea regimului de vize pentru Georgia şi pentru Kosovo, cu 44 de voturi pentru şi 5 împotrivă, respectiv 25 de voturi pentru şi 24 împotrivă, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Totuşi, Comisia a hotărât că negocierile trilaterale cu Consiliul şi Comisia pentru oficializarea unui regim de circulaţie fără vize vor începe doar în cazul Georgiei, nu şi al Kosovo, care nu îndeplineşte condiţia de a rezolva problemele legate de frontiera cu Muntenegru.

Pe de altă parte, o serie de eurodeputaţi au menţionat cu ocazia dezbaterilor pe marginea regimului pentru Georgia şi Kosovo, că şi Ucraina ar trebui să beneficieze de înlesnirea circulaţiei în spaţiul Schengen. Astfel, potrivit Reuters, europarlamentarul bulgar din partea popularilor europeni, Mariya Gabriel, a subliniat faptul că discuţiile trebuie extinse şi în cazul Ucrainei, în vreme ce  portugheza Ana Gomes, din partea socialiştilor a arătat, cu referire la Parlamentul European, că „este foarte important şi politic, şi strategic, să acordăm liberalizarea vizelor pentru Ucraina”.

Sursa foto: euroua.com

 

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu