Reprezentanţa UE în Ucraina, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Economice şi Comerţului de la Kiev, a lansat proiectul FORBIZ în cadrul inițiativei EU4Business. Proiectul are ca scop susţinerea IMM-urilor din Ucraina.

FORBIZ este una dintre componentele amplului program de iniţiative ale Uniunii Europene privind stimularea dezvoltării businessului în Ucraina. Proiectul este orientat la reformarea şi dezvoltarea economică, el propune schimbări de sistem pentru crearea unor condiţii favorabile necesare pentru administrarea  businessului. În primul rând, este vorba despre IMM-uri, care constituie peste 90 la sută din activitatea economică în Ucraina. Potrivit adjunctului ministrului Dezvoltării Economice şi Comerţului, Maxim Nefiodov, proiectul prevede măsuri strategice, cum ar fi revizuirea actelor legislative rudimentare și crearea unui climat investițional favorabil.

Potrivit lui Nefiodov, au fost create deja primele 4 grupuri de lucru în sferele prioritare şi scopul lor este de a crea „harta” întregului spaţiu normativ, de a aprecia cât va costa acest proiect și ce beneficii va aduce mediului de afaceri.

În cadrul realizării proiectului, datorită unei finanțări a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în Ucraina vor fi create centre consultative pentru dezvoltarea IMM-urilor. 2 centre-pilot deja funcţionează în orașele Kiev şi Lviv.

Citeşte continuarea articolului pe Transilvania Regional Business.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu