Cernăuțiul a fost declarat drept cel mai sigur oraș din Ucraina, în urma rezultatelor unui sondaj online în efectuat de site-ul OLX, informează agenția ACC, citată de TOCpress.

Internauții care au participat la acest sondaj au avut de ales între 26 de orașe ucrainene, ținând seama de câteva criterii și acordând puncte de la 1 la 7. Aceștia au trebuit să evalueze siguranța orașului, curățenia, accesibilitatea, confortul, gradul de poluare a mediului, nivelul de dezvoltare a infrastructurii comerciale și rutiere, prezența unor terenuri și săli de sport, locuri pentru recreere și spații de joacă pentru copii, calitatea serviciilor publice și ospitalitatea locuitorilor.

inf-206-cernauti

Cernăuțiul, cu 5,5 puncte acumulate, din 7 posibile, este urmat de orașele Luțk și Vinnița. Cele mai periculoase orașe din Ucraina au fost declarate Luhanskul, Donețkul, Dnipro, Zaporijjia, Mikolaiv, Odesa și Herson.

Cernăuțiul este reședința administrativă a regiunii Cernăuți, care suprapune parțial nordul Bucovinei istorice. În prezent, potrivit recensământului din 2013, orașul are o populație de 259.419 de locuitori, dintre care 189.021 sunt ucrainieni, 26.733 ruși, 10.553 români, 3.829 de vorbitori de limbă română care s-au declarat moldoveni; 1.408 polonezi 1.308 evrei și 971 – alții.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu