Ministerul Fondurilor Europene (MFE) și Fondul European de Investiții (FEI) au semnat marţi Acordul de Finanțare pentru crearea Fondului-de-fonduri pentru Competitivitate, destinat îmbunătățirii accesului la finanțare sub formă de capital de risc și credite pentru firmele inovative din România.

Instrumentele financiare au o valoare de 59,3 milioane de euro şi se adresează nevoii de finanţare a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) care se confruntă cu un risc crescut de creditare atunci când apelează la credite bancare.

Fondul-de-fonduri oferă atât fonduri de investiții pentru antreprenoriat, în valoare de 40 milioane euro, cât şi un instrument de creditare cu dobândă subvenționată și partajarea riscului, în valoare de 19,3 milioane euro, disponibil prin intermediul unor instituții financiare.

Fondul-de-fonduri se înscrie în cadrul Programului Operaţional Competitivitate (POC) 2014-2020, care are ca obiectiv susținerea investițiilor menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește sprijinul pentru cercetare, dezvoltare și inovare și infrastructura TIC.

Sursa: MFE

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu