Surse din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Refugiaţi din Bulgaria au afirmat sub protecţia anonimatului că presiunea imigranţilor asupra statului vecin a atins un punct critic, relatează agenţia bulgară de ştiri Novinite.

Un raport al Ministerului de Interne de la Sofia confirmă temerile exprimate de angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Refugiaţi, care arată că săptămâna trecută centrele pentru primirea imigranţilor de pe teritoriul Bulgariei erau ocupate în proporţie de 98%.

Numărul total al imigranţilor care se află în prezent în Bulgaria este de 14132.

În urma summit-ului UE de la Bratislava din 16 septembrie, Bulgaria a primit 108 milioane de euro de la Comisia Europeană, pentru întărirea graniţelor sale în faţa migraţiei.

„Bulgaria se confruntă cu o problemă foarte serioasă. Acest lucru nu trebuie văzut ca o problemă majoră pentru Bulgaria, ci ca o problemă a UE. Bulgaria nu este lăsată singură”, a precizat la Bratislava preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Comentariu Europunkt: Ulterior blocării rutei tradiţionale de migraţie din Orientul Mijlociu, prin Turcia-Grecia-Balcanii de Vest-Ungaria, în luna martie a acestui an, imigranţii au început să se reorienteze treptat spre alte căi de a ajunge în Europa Centrală. Una dintre opţiunile terestre cele mai la îndemână este, cel puţin teoretic, Turcia-(Grecia)-Bulgaria-Ungaria. Reamintim faptul că în urmă cu câteva săptămâni s-a înregistrat primul caz de imigranţi din Orientul Mijlociu care s-au înecat încercând să treacă Dunărea din Bulgaria în România.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu