Comisia Europeană a confirmat miercuri că fostul preşedinte al acestei instituţii între 2004-2014, portughezul Jose Manuel Durrao Barroso, primeşte lunar o pensie din banii UE, informează ziarul danez Politiken. Fostul şef al Comisiei a creat un val de indignare când, la nici doi ani după ce a părăsit funcţia, a acceptat să ofere consultanţă băncii Goldman Sachs pentru gestionarea situaţiei create de Brexit.

Comisia Europeană a confirmat că Barroso primeşte suma de 7000 euro lunar din partea UE, cu titlu de pensie anticipată, solicitând acordarea acestui drept în martie a.c., după împlinirea vârstei de 60 de ani.

Ulterior, la 20 luni după ce a părăsit funcţia de preşedinte al Comisiei, Barroso a acceptat să devină consultant al băncii Goldman Sachs, act perceput ca imoral de opinia publică europeană. Angajarea lui Barroso de către Goldman Sachs este totuşi legală, obligaţia pentru foştii comisari europeni de a nu servi unor interese private fiind restricţionată la 18 luni după părăsirea funcţiei.

În prezent, cazul Barroso este investigat de un comitet de etică al Comisiei Europene, la solicitarea actualului preşedinte al executivului european, Jean-Claude Juncker.

 

Tags: , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. […] scandalul de acum doi ani privind angajarea fostului preşedinte al Comisiei, Jose Manuel Durrao Barroso, drept consultant al […]

Lasă un comentariu