Fiecare casă nouă sau renovată din Uniunea Europeană va trebui să fie dotată cu un punct de încărcare pentru maşinile electrice, se propune într-un proiect de directivă, care s-ar putea să intre în vigoare din 2019.

De asemenea proiectul prevede ca până în 2023, 10% din locurile de parcare din Europa să fie prevăzute cu puncte de încărcare pentru maşinile electrice.

Uniunea Europeană se pregăteşte astfel pentru preconizatul boom al maşinilor electrice care va avea loc în deceniul viitor. Din acelaşi motiv, Norvegia şi Olanda au iniţiat deja demersuri pentru ca din 2025 automobilele diesel să nu mai fie utilizate deloc.

Se aşteaptă ca introducerea pe scară largă a maşinilor electrice să conducă la diminuarea poluării atmosferei, prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Totuşi, cel puţin pe termen scurt, până ce energia electrică va fi produsă exclusiv din surse regenerabile, introducerea maşinilor electrice va conduce la creşterea poluării cu dioxid de sulf, emanat în cantităţi mai mari de centralele electrice bazate pe combustibili fosili, se arată într-un raport al Agenţiei Europene de Mediu.

Sursa: The Guardian

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu