În regiunea Ternopil din vestul Ucrainei, care se învecinează cu regiunea Cernăuți, puterea locală, în colaborare cu partenerii europeni, a elaborat o strategie locală de creare a condiţiilor favorabile pentru deschiderea unei afaceri de către persoanele strămutate din Donbas și Crimeea. Acum, în oraşul Ternopil, care este centru regional, se află în construcţie un centru de consultanță și informare – un oficiu unde persoanele strămutate pot împreună depăşi dificultăţile legate de crearea unui business.

Acest centru de consultanță și informare va fi creat în baza finanțării nerambursabile acordate de Reprezentanţa UE în Ucraina. Datorită susținerii UE, în Ternopil au apărut deja: o clinică veterinară, un magazin de haine pentru copii, autoservice și altele. Originală este cafeneaua „Potcoava crimeeană”, patronii căreia Meriem Iadgarova şi Elnur Aliev, strămutați din Crimeea, au decis să înzestreze o fostă cafenea abandonată din Ternopil cu un colorit tătar-crimeean aparte.

Am decis că anume calul pribeag venit din Crimeea va fi simbolul acestei cafenele. Aşa am denumit-o – „Potcoava crimeeană”. Această încăpere era abandonată, iar noi am încercat să-i dăm o nouă viaţă şi un colorit tătar-crimeean”, a spus Elnur Aliev.

Citeşte continuarea articolului pe Transilvania Regional Business.

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu