Agenţia Europeană de Mediu (European Environment Agency – EEA) a arătat într-un raport că statele UE trebuie să renunţe la producerea energiei electrice în termocentrale până în 2030, pentru a atinge ţinta de reducere a emisiilor de carbon asumată până în 2050.

Opţiunea alternativă pentru producerea energiei electrice, mai ecologică şi mai eficientă, ar fi investiţia în sursele regenerabile de energie.

inf-238-energie-termocentrale

Hans Bruyninckx,  directorul executiv al EEA, a declarat: „Europa produce astăzi de patru ori mai multă energie eoliană şi de 70 de ori mai multă energie solară decât în 2005.”

„Aceasta este o veste bună, dar o strategie de investiţii clară, ţintită spre viitor, este de asemenea necesară dincolo de sectorul termocentralelor, pentru a putea face faţă provocării de durată reprezentate de emisiile de dioxid de carbon. Europa este angajată în decarbonizarea economiei ei astfel încât nu ne putem permite să ne legăm investiţiile de tehnologiile care eliberează intensiv emisii de dioxid de carbon. Investiţiile în energie regenerabilă şi în eficienţă energetică aduc cele mai mari beneficii.”

Sursa: Energy Live News

 

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu