Guvernul austriac a început procedurile pentru a demola casa din Braunau în care s-a născut Adolf Hitler, aflată în pericol de a deveni loc de pelerinaj pentru neo-nazişti.

Demersurile au fost demarate de ministrul de interne Wolfgang Sobotka, care a precizat că „este necesară o remodelare arhitectonică completă pentru a împiedica întotdeauna recunoaşterea şi simbolismul clădirii”.

inf-246-hitler-casa

Pe locul vechii clădiri va fi ridicată o nouă construcţie, care va adăposti una dintre instituţiile statului austriac. Atât de demolarea, cât şi construcţia unei noi clădiri au fost recomandate de o comisie guvernamentală specială, care a precizat că o lăsare liberă a locului după dărâmare ar fi putut fi considerată „o negare a istoriei Austriei”.

Pentru ca demolarea să înceapă este nevoie ca măsura să fie aprobată de legislativul de la Viena, practic o formalitate, dată fiind majoritatea formată din partide de centru stânga şi centru dreapta. Proprietara clădirii a fost expropriată după ce a refuzat în mod repetat să vândă clădirea sau să deruleze lucrări de remodelare arhitectonică a faţadelor.

Sursa: The Guardian

Sursa foto: dorfzeitung.com

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu