Știți cumva, mai sunt locuri libere pentru expediția Mars One? Aceea care te duce pe Marte, fără posibilitate de întoarcere?

Este singura șansă la un trai decent pentru cetățeanul normal de pe ambele maluri ale Atlanticului după ce Donald Trump a câștigat în mod neașteptat alegerile din SUA.

Donald Trump este:

– un bogătaș arogant – când nu mai are argumente se apără mereu spunând că este bogat, deci un fel de Mesia de neatins;

– o persoană asupra căreia planează suspiciuni serioase că nu își plătește așa cum se cuvine impozitele către stat;

– un misogin care crede că le poate face orice femeilor pentru că are bani;

– un mincinos notoriu și un traseist politic de cea mai joasă speță;

– un habarnist în materie de politică;

– un instigator la ură.

Și totuși a câștigat!

Explicația nu are legătură numai cu chestiunea controversată a email-urilor lui Hillary Clinton, unde culmea, este clar că Rusia are o implicare capitală!

De fapt, astăzi, în SUA a câștigat frica în fața globalizării și uitarea valorilor liberale pe care s-a întemeiat statul american.

Este trist și înfricoșător să vezi cum principala națiune care beneficiază de pe urma globalizării se teme într-atât de globalizare încât poate pune un asemenea om în fruntea ei!

Este dureros și înspăimântător să vezi cum principala națiune care iradia în lume valorile toleranței și pluralității le uită complet, sub influența fricii, până acolo încât aduce la conducere un exponent al încălcării lor!

Da, globalizarea este un fenomen care, prin aducerea laolaltă a indivizilor din culturi diferite și prin accentuarea inegalității, poate crea spaimă.

Dar am o veste proastă – și pentru votanții lui Trump, și pentru cei ai Brexit-ului, și pentru toți cei care cred că pot opri globalizarea printr-un zid – niciunul dintre demagogii ridicoli care v-au promis baloane de săpun în care să vă refugiați nu vă va putea feri de consecințele globalizării!

Soluția nu este izolarea, ci adaptarea, pentru simplul motiv că izolarea nu este posibilă!

Dacă și cea mai puternică națiune din lume este atât de fricoasă și mioapă încât să se închine unui om precum Trump, atunci Pământul este fără îndoială un loc unde nu merită să mai trăiești.

Vreau pe Marte! Cine mai vine cu mine?

Deși nici aceasta nu cred că este o soluție… Înfricoșați de valurile de imigranți de pe Terra, peste câteva zeci de ani, probabil că nepoții noștri vor alege în fruntea lor un Trump marțian…

 

Tags: , , , , , ,

 

3 Comments

 1. WaffenSS spune:

  Esti doar un ziarist de 2 bani.
  Globalizare, valori liberale… Hahah, ce gluma buna!
  Ce este globalizarea ?
  Hoarde de musulmani la usa noastra!
  Violuri, crime si o intreaga saracire a populatiei!
  Homosexualitate si alte nebunii!

  • Tudor spune:

   Globalizarea, stimate domn, este legata de aspecte economice. De deschiderea pietelor, de productivitate ridicata si concurenta..deci in esenta preturi mult mult mai mici pentru dvs, clientul final.

   Ceea despre ce vb dvs este multiculturalismul iar efectele lui sunt deasemenea extrem de benefice atunci cand este inteles si acceptat (crearea si dezvoltarea Americii este cel mai bun exemplu).

   Parerea dvs nu are nici o baza reala. Violuri, crime, si saracie se intampla mult mai mult in tari ca si Koreea de Nord, opusul globalizarii. Homosexualitatea a fost si exista de cand Pamantul doar ca a fost constant asuprita (milioane de homosexuali au fost ucisi dealungul timpului). Democratia ii permite sa existe..sa se manifeste. atat si nimic mai mult.

   Ar fi bine daca v-ati informa ceva mai bine.

 2. Razvan spune:

  Du-te frate pe Marte! Drum bun! N-o a ți se simtă lipsa.

Lasă un comentariu