Organizaţia islamistă „Adevărata religie” a fost interzisă astăzi în Germania deoarece promova ura confesională şi răspândea mesaje anticonstituţionale. Poliţia germană a efectuat descinderi la peste 190 de adrese unde se desfăşurau activităţi ale organizaţiei.

În urma raidurilor la sedii ale organizaţiei, moschei şi apartamente ale membrilor din aproximativ 60 de localităţi ale Germaniei nu a fost arestată nicio persoană, în schimb au fost confiscate macete, cuţite, arme cu electroşocuri, echipamente de comunicaţie şi numeroase documente.

inf-276-germania-islamism

Una dintre activităţile principale ale organizaţiei „Adevărata religie” era răspândirea de manifeste care cuprindeau versete din Coran, elemente de teoria conspiraţiei, îndemnuri la ură şi violenţă, slogane prozelitiste. Autorităţile estimează că aproximativ 140 de tineri din Germania au plecat să lupte alături de gruparea teroristă Stat Islamic în urma acţiunilor de propagandă ale organizaţiei.

„Nu ne dorim terorism în Germania … şi nici nu dorim să exportăm terorism”, a declarat ministrul german de externe, Thomas de Maiziere, care a adăugat că interzicerea organizaţiei reprezintă de asemenea o măsură pentru protejarea comunităţilor musulmane paşnice din Germania.

Interdicţia vine la o săptămână după ce poliţia germană a reţinut 5 persoane acuzate că făceau recrutări pentru gruparea teroristă Statul Islamic şi îi asigurau acesteia sprijin logistic şi financiar. Germania s-a confruntat anul acesta cu mai multe atentate teroriste motivate religios.

Sursa: Associated Press

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu