Unităţile militare promise de SUA aliaţilor est-europeni, pentru descurajarea Rusiei, vor începe să sosească începând cu luna ianuarie, au declarat înalţi oficiali polonezi şi americani, citaţi de Asociated Press.

inf-303-sua-armata

Anunţul a fost făcut miercuri de ministrul polonez al apărării, Anton Macierewicz, în urma unei întâlniri cu comandantul trupelor americane din Europa, Ben Hodges. În Polonia vor fi dislocate o brigadă mecanizată (la Zagan, în vestul ţării, începând cu ianuarie) şi un batalion (la Orzysz, în nord-est, începând cu aprilie), urmând ca alte trupe americane să ajungă şi în ţările baltice şi în România, după ce vor debarca în Germania, la Bremerhaven, pe 6 ianuarie.

„Sunt încrezător în mesajul foarte puternic pe care îl vor trimite Statele Unite, împreună cu restul NATO, că sunt angajate pe calea descurajării”, a spus Hodges.

Dincolo de aceste trupe, potrivit înţelegerii încheiate în iulie la summit-ul NATO de la Varşovia, alte patru batalioane multinaţionale vor începe să funcţioneze anul viitor în Polonia şi statele baltice, astfel: unul, în Polonia, condus de SUA, unul în Lituania, condus de Germania, unul în Letonia, condus de Canada şi unul în Estonia, condus de Marea Britanie.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu