Senatorii republicani John McCain şi Lindsey Graham au anunţat în timpul unei vizite făcute împreună cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko trupelor din localitatea Şirokin, din Donbas, că lupta soldaţilor ucraineni este şi lupta SUA şi că 2017 va fi un an al ofensivei şi victoriei împotriva lui Vladimir Putin în estul Europei.

inf-316-mccain-rusia

Lindsey Graham, senator de Carolina de Sud, le-a spus infanteriştilor ucraineni:

„Admir faptul că luptaţi pentru patria voastră. Lupta voastră este şi lupta noastră – 2017 va fi anul ofensivei. Noi toţi vom merge înapoi la Washington şi vom susţine cauza împotriva Rusiei. De ajuns cu agresiunea rusă. Este timpul ca ei să plătească un preţ mai mare. Lupta noastră nu este cu poporul rus, ci cu Putin. Promisiunea noastră este să apărăm cauza voastră la Washington, să înştiinţăm poporul american de curajul vostru şi să susţinem acţiunile împotriva lui Putin în faţa lumii.”

John McCain, senator de Arizona, veteran al războiului din Vietnam şi una dintre cele mai critice voci de pe scena internaţională la adresa politicii revizioniste a Rusiei, a declarat că are convingerea că Ucraina va învinge agresiunea Rusiei şi că această victorie va împiedica acţiuni similare ale Moscovei în alte părţi ale globului.

„Cred că veţi învinge. Sunt convins că veţi învinge şi vom face tot ce putem pentru a vă furniza cele necesare ca să câştigaţi. Am înregistrat succes nu datorită echipamentului, ci datorită curajului vostru. Deci, vă mulţumesc… lumea urmăresşte ce se întâmplă şi lumea urmăreşte deoarece nu îi putem permite lui Vladimir Putin să învingă aici pentru că, dacă învinge aici, va învinge şi în alte ţări”, a arătat McCain.

[vsw id=”qQNM64tZuIo” source=”youtube” width=”640″ height=”344″ autoplay=”yes”]

Declaraţiile celor doi senatori republicani intră în contradicţie cu aprecierile admirative la adresa lui Vladimir Putin, făcute de preşedintele ales Donald Trump, care au generat temeri în Ucraina că SUA şi Federaţia Rusă vor ajunge la o înţelegere defavorabilă Kievului în privinţa conflictului din Donbas.

Ulterior vizitei din Ucraina, cei doi senatori republicani, împreună cu senatorul democrat de Minnesota, Amy Klobuchar, au vizitat şi Georgia, unde McCain a arătat că acţiunile de hacking ale ruşilor în timpul campaniei electorale a fost „un atac împotriva SUA” şi că va depune eforturi pentru ca noi sancţiuni economice şi financiare să fie impuse Rusiei de către Congresul american.
 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu