Aproximativ 280.000 de refugiaţi au ajuns în Germania în 2016, faţă de 890.000 în 2015, a arătat ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, miercuri, într-o conferinţă de presă, informează Bloomberg. Aparent, Angela Merkel a reuşit să se achite de promisiunea făcută germanilor că va reduce migraţia, ceea ce determină o nouă creştere în sondaje a şanselor cancelarului german de a câştiga pentru a patra oară consecutiv alegerile.

„Este posibil să controlăm fluxul şi să îl reducem”, a declarat de Maiziere în cadrul conferinţei, unde a mai prezentat următoarele cifre:

  • doar 17.000 de refugiaţi au mai intrat în Germania în luna decembrie 2016;
  • 80.000 de solicitanţi de azil au plecat din Germania în 2016, 55.000 în mod voluntar, în vreme ce 25.000 au fost deportaţi;
  • angajările de personal guvernamental au condus la dublarea numărului de înregistrări ale cererilor de azil în 2016, faţă de 2015.

Angela Merkel a fost condamnată aspru de o parte a spectrului politic din Germania şi îndeosebi de partidul anti-imigraţionist AfD (Alternativa pentru Germania) din cauza politicii sale de primire a refugiaţilor, în 2015, cu atât mai mult cu cât unii dintre nou veniţi au comis atentate teroriste pe teritoriul german.

Merkel a insistat asupra moralităţii primirii refugiaţilor, dar a promis că va reduce numărul acestora. În 2016, închiderile succesive ale graniţelor ţările Balcanilor de Vest, dar şi acordul din martie dintre Turcia şi Uniunea Europeană, au redus într-adevăr în mod semnificativ fluxul migraţionist către Germania, permiţând astfel Angelei Merkel să se achite de promisiune.

În consecinţă, blocul condus de creştin-democraţii germani a crescut în sondaje la începutul anului 2017 la 38%, maximul din ultimele 12 luni, în vreme ce partenerii social-democraţi întrunesc 22% din preferinţele germanilor. În cazul în care alianţa dintre CDU şi SPD se va păstra şi după alegerile parlamentare din acest an, este foarte posibil ca Merkel să obţină al patrulea mandat consecutiv de cancelar al Germaniei.

Sursa foto: alarabiya.com

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu