Un raport întocmit aparent de un fost ofiţer al serviciului britanic de informaţii externe, actualmente director al unei companii private de intelligence, conţine alegaţii că Donald Trump ar fi o persoană şantajabilă de către serviciile ruseşti, care „l-au cultivat, sprijinit şi asistat” mai mulţi ani înainte de alegerea sa ca preşedinte al SUA, informează BuzzFeed.

trump

Potrivit raportului, persoane din anturajul lui Trump ar fi fost permanent în legătură cu ofiţeri ai serviciilor ruseşti, acceptând să primească de la acestea informaţii despre adversarii politici ai preşedintelui ales al SUA. Mai mult, deşi Trump nu a dat curs ofertelor de afaceri din partea ruşilor, aceştia ar fi dobândit totuşi dovezi compromiţătoare la adresa sa prin filmările ascunse ale unor scene de perversiuni sexuale la care omul politic american ar fi participat în timpul deplasărilor sale în Rusia.

Raportul, întocmit de fostul ofiţer britanic la comanda oponenţilor politici din Partidul Republican, ar fi circulat şi înainte de alegeri în diverse cercuri restrânse din Statele Unite,  dar nu a fost totuşi dat publicităţii. Potrivit CNN, în recenta întâlnire dintre şefii comunităţii americane de informaţii şi preşedintele ales, în care lui Donald Trump i-au fost prezentate dovezi ale implicării hacker-ilor ruşi în campania electorală din SUA, se pare că i-ar fi fost înmânat şi un rezumat de două pagini al raportului compromiţător.

Donald Trump neagă vehement veridicitatea informaţiilor prezentate în raport, susţinând într-o postare pe Twitter că acestea sunt „ştiri false – o totală vânătoare politică de vrăjitoare”.

Jurnaliştii americani de investigaţie au încercat să verifice informaţiile prezentate în raport, fără a identifica deocamdată dovezi care să confirme alegaţiile despre Donald Trump.

Raportul integral este disponibil aici.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu