Corespondentul BBC la Washington, Paul Wood, susţine că a primit confirmări de la surse din cadrul CIA că, într-adevăr, ruşii deţin materiale compromiţătoare la adresa preşedintelui ales al SUA, Donald Trump. Alegaţii în acest sens au apărut întâia dată într-un raport efectuat de o companie privată de intelligence, pentru oponenţii republicani ai lui Donald Trump.

trump

Potrivit raportului întocmit de Orbis Business Intelligence Ltd., companie înfiinţată în 2009 de Christopher Steele, un fost ofiţer al serviciului britanic de informaţii externe (MI6) care a lucrat mult timp în spaţiul rus, Trump ar fi fost înregistrat de serviciile ruseşti în timpul mai multor petreceri sexuale desfăşurate în hoteluri din Rusia. Conform datelor furnizate lui Steele de oameni influenţi din serviciile ruse, Trump ar fi făcut o asemenea petrecere cu prostituate ruse chiar în apartamentul în care soţii Obama au fost cazaţi în timpul vizitei lor la Moscova, ca urmare a duşmăniei profunde pe care miliardarul american o nutreşte faţă de predecesorul său în funcţia de preşedinte al SUA.

Wood susţine că şi el ştia la rândul său de existenţa unor înregistrări video compromiţătoare cu Donald Trump încă din august 2016, de la un alt ofiţer de informaţii retras din activitate, care îşi baza alegaţiile pe date comunicate de şeful unui serviciu est-european de intelligence.

Wood a luat legătura şi cu surse din cadrul CIA, care au precizat că agenţia crede că este vorba „de mai mult de o înregistrare”, „mai mult decât o singură dată”, „în mai mult decât un singur loc” şi că înregistrările sunt „de natură sexuală”.

În prima conferinţă de presă susţinută ca preşedinte ales, desfăşurată miercuri, Trump a respins din nou faptul că ar putea fi şantajat de ruşi şi a atac dur media americană pentru răspândirea de „ştiri false”.

Între timp, Christopher Steele, autorul raportului de 35 de pagini care a pornit controversa şi a cărui identitate a fost aflată în cursul zilei de miercuri, a fost nevoit să fugă de acasă ca urmare a pierderii anonimatului şi a temerii că va suferi represalii din partea Rusiei.

Sursa: The Mirror

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu