Primarul ucrainean al Cernăuţiului, Oleksii Kaspruk, a declarat cu ocazia festivităţilor marcând Ziua Culturii Române, că administraţia sa intenţionează să înscrie oraşul în cursa pentru Capitala Culturală Europeană din 2024, unde un rol esenţial urmează să fie jucat de zestrea spirituală românească.

inf-206-cernauti-coperta

”Cernăuțiul va încerca să participe la competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2024. În acest sens, sunt convins că nu am putea purta titlul de Capitală Culturală Europeană fără a lua în calcul contribuția comunității românești, a scriitorilor români și a operelor acestora la dezvoltarea sufletului nostru cernăuțean”, a precizat Kaspruk, duminică, cu ocazia depunerilor de coroane de la statuia poetului Mihai Eminescu.

Cernăuţiul este un oraş înfrăţit cu Timişoara, care va fi Capitală Culturală Europeană în 2021 şi, în acest context, primarul Kaspruk a menţionat că va studia calea parcursă de partenerii timişoreni pentru a candida la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Surse: TOCPress; Transilvania Regional Business

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu