Miliardarul american de origine maghiară George Soros a declarat într-un interviu acordat la Davos că Donald Trump va eşua şi că britanicii vor reveni în UE la trei zile după Brexit, relatează The Independent.

Inf. 339 - Soros

„Personal, sunt convins că (Trump) va eşua. Nu din cauza oamenilor ca mine cărora le-ar plăcea ca el să eşueze, ci pentru că ideile care îl mână se contrazic ele însele”, a precizat Soros pentru Bloomberg Television cu ocazia participării sale la forumul economic de la Davos.

Soros, care a susţinut-o în campania electorală pe contracandidata democrată a lui Trump, Hillary Clinton, a mai precizat că actualul preşedinte american este un „pretins dictator” şi un „impostor” care „se pregăteşte pentru un război economic.”

În ceea ce priveşte Brexit-ul, miliardarul în vârstă de 86 de ani consideră că Theresa May va fi obligată să plece din fruntea cabinetului britanic, ca urmare a nivelului de viaţă. Mai mult, în momentul în care Brexit-ul se va oficializa, nivelul de viaţă va fi atât de scăzut, încât britanicii vor dori să se întoarcă în UE.

„În prezent, oamenii din Regatul Unit sunt în faza de negare. Situaţia economică actuală nu este atât de rea pe cât s-a prezis şi trăiesc cu speranţă. Dar pe măsură ce lira se va deprecia şi inflaţia va fi forţa directoare, se va ajunge la scăderea nivelului de trai. Va dura ceva vreme, dar când se va întâmpla, vor înţelege că ei câştigă mai puţin decât înainte, pentru că salariile nu vor creşte atât de repede precum costurile traiului.”

„Divorţul va dura foarte mult timp. Este mult mai greu să divorţezi decât să te însori, deci cred că dorinţa de apropiere se va dezvolta şi în teorie, sau poate chiar şi în practică, s-ar putea să avem o situaţie în 2019 sau 2020 când Marea Britanie va ieşi din UE, pentru că trebuie să o facă, dar s-ar putea să plece vinerea şi să revină în timpul week-end-ului, astfel încât luni dimineaţa să aibă un nou acord în funcţiune”, a încheiat Soros.

 

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu