Marine Le Pen, preşedintele partidului radical de dreapta Frontul Naţional din Franţa, nu a returnat Parlamentului European la termenul stabilit suma de 298.000 de euro, pe care, potrivit Biroului European Anti-Fraudă (OLAF), a cheltuit-o incorect. Le Pen şi-ar fi plătit doi membri ai staff-ului cu bani europeni, deşi aceştia s-au ocupat cu problemele politice din Franţa, nu cu cele de la Bruxelles, unde ar fi trebuit să o asiste pe şefa partidului în acţiunile ei de europarlamentar.

Cei aproape 300.000 de euro ar fi ajuns în conturile asistentei juridice şi a bodyguard-ului lui Le Pen, fără ca aceştia să îşi exercite la Bruxelles atribuţiile pentru care au fost plătiţi din banii Parlamentului European. Dimpotrivă, în cazul asistentei juridice, este evident că în perioada în care a obţinut beneficii materiale din fonduri UE, ea a deţinut o funcţie importantă în cadrul angrenajului Frontului Naţional, la Paris.

Le Pen neagă acuzaţiile de fraudă şi denunţă ceea ce consideră a fi „o decizie unilaterală şi nedreaptă”, iar avocatul ei consideră acţiunile împotriva clientei sale drept „o manevră politică”.

Pentru că nu a respectat termenul de 31 ianuarie, stabilit pentru returnarea banilor daţi asistentei sale juridice, Le Pen riscă să nu mai primească decât jumătate din salariul ei de europarlamentar.

Sursa: Le Figaro

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu