Parlamentarul și oligarhul ucrainean Serghii Taruta va lansa în cel mai scurt timp un nou partid politic național. Potrivit unor surse ale „Adevărului ucrainean” în Parlamentul de la Kiev, Serghii Taruta își dorește să lanseze un nou proiect politic, care să se bazeze și pe un substrat ideolog aparte. Nu este cunoscut nici măcar numele oficial al partidului, printre variantele discutate ale numelui se numără „Partidul republican” sau „Osnova”.

Proiectul politic se va baza pe susținerea financiară a oligarhului, dar și a partenerilor acestuia. Ședința constituantă a partidului posibil să aibă loc în februarie-martie. Partidul de asemenea va fi susținut de oamenii de afaceri Mykola Kmit și Andrii Gordiiciuk. De menţionat că Mykola Kmit a fost guvernator al regiunii Lviv, om de afaceri, unul dintre managerii companiei de investiții „Salford” – afacere comună cu Taruta. Andrii Gordiiciuk este unul dintre întemeietorii Partidului Agrar al Ucrainei, care nu se bucură de popularitate. Este în căutarea unui proiect politic, care să asigure protecția businessului agrar. Împreună cu Serghii Taruta a înființat Svarog West Group, care își propune să transforme Ucraina într-n super stat agrar – lider regional. Așadar, cei trei își doresc să pună sub o singură umbrelă ideologic-conceputală ideile de business și politice în cadrul unui nou partid politic, fiind o conlucrare între oamenii de afaceri noi și oligarhii vechi.

Contactat de jurnaliștii de la Kiev, parlamentarul și oligarhul Serghii Taruta nu a confirmat aceste informații, dar nici nu le-a dezmințit, dând de înțeles că proiectul este în lucru. „Noi discutăm permanent despre faptul că trebuie să ne unim. Este mai multă lume interesată în această unire” – a spus Serghii Taruta.

Citeşte continuarea analizei pe Transilvania Regional Business.

Sursa foto: IBTimes

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu