Şefii diplomaţiilor din SUA şi UE, Rex Tillerson şi Federica Mogherini, s-au întâlnit joi la Washington pentru a discuta pe marginea principalelor dosare de politică externă ale momentului, fără a exista însă informaţii despre rezultatele concrete ale convorbirilor.

Inf. 358 - Tillerson Mogherini

În vreme ce Departamentul american de Stat nu a făcut nicio precizare despre discuţii, biroul înaltului reprezentant al UE a emis o declaraţie în care se apreciază că întâlnirea a fost „fructuoasă” şi că „există numeroase dosare în care UE şi Statele Unite au interesul de a coopera îndeaproape”.

Potrivit aceleiaşi declaraţii, se pare că în centrul discuţiilor s-au aflat lupta împotriva terorismului, relaţiile cu Rusia şi Iranul, crizele din Ucraina şi Siria.

Atât în ceea ce priveşte Rusia, cât şi Iranul, actuala administraţie americană a făcut anterior declaraţii care pun în pericol direcţiile actuale de politică externă ale Uniunii Europene, respectiv menţinerea sancţiunilor împotriva Moscovei pentru anexarea Crimeei şi onorarea acordului nuclear cu Teheran.

În cadrul vizitei ei la Washington, Mogherini mai are programate vineri întâlniri cu Michael Flynn, consilierul pentru securitate al preşedintelui SUA, şi cu Jared Kushner, ginerele şi consilierul lui Donald Trump.

Surse: The Independent; Agerpres

Sursa foto: Yahoo

 

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu