Un studiu efectuat pe un eşantion de mai bine de 1000 de angajatori relevă că sectoare cheie ale economiei britanice încep să sufere de lipsă de personal, având în vedere că cetăţenii UE încep să plece din Marea Britanie, relatează The Guardian.

Cele mai afectate sectoare par a fi cele ale aprovizionării cu alimente, cel manufacturier şi sănătatea. De altfel, reprezentanţii antreprenorilor din domeniul supermarket-urilor şi al fabricilor de procesare a alimentelor au arătat încă de la sfârşitul anului trecut, într-un memoriu adresat guvernului, că se confruntă cu crize de personal nemaiîntâlnite în ultimii 12 ani şi că, probabil, vor fi nevoiţi să crească preţurile la alimente, pentru a face faţă problemelor.

Studiul arată că mulţi patroni au date certe privind intenţiile angajaţilor europeni de a părăsi Marea Britanie. În medie, unul din patru antreprenori şi manageri au asemenea date, deşi în învăţământ şi sănătate procentul creşte până la 43, respectiv 49%.

Problemele sunt agravate de faptul că mai mult de un sfert dintre antreprenori nu ţin evidenţa cetăţenilor UE pe care i-au angajat, fiind nevoiţi să facă acest pas de acum înainte.

„Această situaţie creează provocări importante în domeniul recrutării de personal, în sectoare care s-au bazat tradiţional pe forţa de muncă din afara UK”, a declarat Gerwyn Davies, unul dintre realizatorii studiului. „Fiind preconizat ca lipsa de forţă de forţă muncă să continue, există riscul ca multe posturi libere să rămâne neocupate, ceea ce ar putea frâna creşterea producţiei în Marea Britanie în anii următori.”

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu