Autorităție ucrainene modifică în mod intenționat numărul real al pierderilor de vieți umane în rândul militarilor care luptă în estul ţării şi al civililor din Donbas, precizează din experiența sa personală chirurgul Viktor Lovga, șef de secţie la Centrul medical clinic militar din Regiunea de Vest a Ucrainei, scrie publicaţia Visokiy Zamok din oraşul Lviv, citată de Bucpress.eu.

Potrivit medicului chirurg, cifrele reale nu sunt date publicităţii, pentru a evita demoralizarea populației din Ucraina.

“În perioada când m-am aflat în zona operațiunii antiteroriste, presa scria, să zicem, despre cinci răniți, în timp ce noi evacuam zilnic de pe câmpul de luptă câte 10-15 răniți”, spune medicul chirurg.

În opinia șefului de secţie la Centrul medical clinic militar din Regiunea de Vest a ţării, „ucrainenii nu vor să fie şocaţi de cifra reală a celor care au murit, au dispărut fără urmă, au fost răniţi, mutilați în luptele din estul ţării. Am luptat pentru viaţa şi sănătatea fiecărui militar, i-am scăpat de la moarte”, reţine sursa citată din Lviv.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu