Premierul britanic Theresa May, lider al Partidului Conservator, a anunţat marţi că a convenit împreună cu membrii cabinetului pe care îl conduce să organizeze alegeri anticipate în Regatul Unit pe data de 8 iunie 2017, informează Reuters.

„Am decis cu reticenţă că ţara are nevoie de aceste alegeri, dar spun cu o convingere solidă că este necesar să fie asigurată o conducere puternică şi stabilă pentru ţară, pentru a traversa Brexitul şi mai departe”, a precizat May în faţa reşedinţei din Downing Street.

Potrivit BBC, guvernul May nu are decât o majoritate redusă în Parlamentul britanic, ceea ce a determinat numeroase concesii din partea executivului în faţa mai multor membri ai propriului partid. Pentru a evita repetarea acestui scenariu în timpul negocierilor pentru Brexit, May îşi asumă riscul unor alegeri anticipate.

Până în prezent, May negase hotărât că intenţionează să adopte o asemenea decizie. Totuşi, lidera conservatorilor britanici se bazează pe ultimele sondaje de opinie, care asigură o victorie clară a partidului în faţa laburiştilor slăbiţi în timpul conducerii neconvingătoare a lui Jeremy Corbyn. Un asemenea succes i-ar asigura lui May o poziţie solidă şi în cadrul partidului şi i-ar da mână liberă să conducă negocierile privind Brexitul aşa cum îşi doreşte.

 

Tags: , , , , ,

 

2 Comments

  1. George spune:

    Un mod elegant de a spune „Adio, dar rămân cu tine”. E clar ca mișcarea britanicilor a început sa doară și ce-i care -i „tratează, înțelegând cat de dureroase sunt „amputarile” ce vor veni prin negocierile cu UE vor fi dureros de grave. Unele parti ale „corpului” MB se vor atrofia pana la dispariție, iar votul cerut de Thereza May este ca și semnătura pacientului înainte de a fi introdus în sala de operatie și semnificația „o faci pe răspunderea ta, asa ca orice consecință ți-o asumi”. Asta vor face britanicii pe 8 iunie. Vor da „doctorului” semnătura ca suferințele viitoare și le asuma și ca orice eventuala suferință fatala o vor accepta dara sa comenteze. Și nu e sinucidere, ci este curajul de a-și amputa singuri partea „cangrenata” a corpului care, dacă o mai lasă, îi omoară.

  2. George spune:

    Un mod elegant de a spune „Adio, dar rămân cu tine”. E clar ca mișcarea britanicilor a început sa doară și ce-i care -i „tratează, înțelegând cat de dureroase sunt „amputarile” ce vor veni prin negocierile cu UE vor fi dureros de grave, îi cheamă sa își asume riscurile. Unele parti ale „corpului” MB se vor atrofia pana la dispariție, iar votul cerut de Thereza May este ca și semnătura pacientului înainte de a fi introdus în sala de operatie și semnificația: „o faci pe răspunderea ta, asa ca orice consecință ți-o asumi”. Asta vor face britanicii pe 8 iunie. Vor da „doctorului” semnătura ca suferințele viitoare și le asuma și ca orice eventuala suferință fatala o vor accepta fara sa comenteze. Și nu e sinucidere, ci este curajul de a-și amputa singuri partea „cangrenata” a corpului care, dacă o mai lasă, îi omoară.

Lasă un comentariu