Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) din cadrul SNSPA București organizează seria de evenimente interactive #ReconstruimEuropa, o platformă de reflecție și dezbatere ce va explora perspective diferite asupra provocărilor contemporane dinăuntrul și din afara Europei post-Brexit.

#ReconstruimEuropa vine în contextul în care, în martie 2017, Uniunea Europeană a celebrat 60 de ani de construcție europeană, moment de cotitură, marcat de angajamente ferme, solidaritate, dar și de incertitudine și numeroase amenințări. Dincolo de intenția de a radiografia cele mai recente evoluţii din interiorul UE, dinamici care afectează nemijlocit și frontierele și relațiile externe ale Uniunii, evenimentele îşi propun să contribuie la conturarea unui set de sugestii privind strategia României pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene din 2019.

Pe întreg parcursul lunii mai şi la începutul lunii iunie, vă puteţi racorda la cele mai actuale dezbateri globale alături de experții și de membrii comunității academice DRIIE (profesori, asistenți, cercetători, studenți și absolvenți) prin intermediul unor mese rotunde, ateliere, conferințe internaționale, proiecții de filme, târg de carte și o școală de vară, toate cu scopul de a răspunde la întrebările: Cum? Cu cine? și De ce să ReconstruimEuropa?

Agenda pe scurt a evenimentelor #Reconstruim Europa

8 mai: Conferința internațională „In and Out: Understanding the European Union beyond its Borders”

9-10 mai: Conferința internațională „Interconnectivity and EU Foreign Policy Making”

 

Eveniment 29 - Agenda

 

11 mai: 

„Hall of Fame DRIIE” – Vernisaj Expoziţie Foto cu tema “In or Out? #ReconstructingEurope beyond Borders”/ „Înăuntru sau în afară? #ReconstruimEuropa dincolo de granițe”

Premiere Concursuri „Hai să #ReconstruimEuropa împreună!”

Lansare Club Alumni DRIIE

Seara MASTERATELOR – Biblioteca vie #DRIIE

Seara de FILM – „Asediul” (2016, Franţa, Bosnia şi Herţegovina)

23-26 mai: Şcoala de Vară DRIIE #ReconstruimEuropa

29-30 mai: Workshop Internațional „Policies for the Integration of Mobile Citizens vs. Immigrants within the EU”

8 iunie: Conferiță Internatională „Challenges and Reforms of the European Labour Market”

 

Agenda pe larg a evenimentelor este disponibilă aici: Agendă evenimente #ReconstruimEuropa.

 

 

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu