Centrul de Informare Europe Direct (CIED) Bucureşti şi Institutul European din România (IER) organizează în data de 9 mai 2017 un eveniment dedicat aniversării Zilei Europei, intitulat „Iubește Europa! – Fall in love with Europe!”.

Vor participa Corina Crețu, Comisar european pentru politica regională, Comisia Europeană, Marius Alexandru Dunca, Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Firea, Primar General al Municipiului București, Alina Bârgăoanu, Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, Președintele Consiliului de Administrație al Institutului European din România, Gabriela Drăgan, Director General al Institutului European din România.

În program sunt incluse o dezbatere cu tema La mulți ani UE! – La mulți ani România!, precum și alte activităţi pe tematică europeană: activități educative și de divertisment, jocuri interactive, concursuri creative, momente artistice ș.a., creându-se astfel oportunitatea de a sărbători Ziua Europei și diversitatea culturală a statelor membre UE.

***

Evenimentul are loc în Piața Universității (Esplanada cu statui),  între orele 11:30 – 16:30 și este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov, Agenția pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA București, Calea Europeană, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Totodată, evenimentul se bucură de participarea elevilor și cadrelor didactice din instituțiile de învățământ și a studenților din universitățile partenere din regiunea București – Ilfov.

Scopul evenimentului, în ansamblul său, este stimularea unei cetăţenii active în comunitatea locală, obiectivul CIED București din cadrul IER fiind acela de a aduce informaţia europeană cât mai aproape de public și de a promova spiritul și valorile europene.

 

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu