Parlamentarul britanic James Heappey, candidat al Partidului Conservator pentru un nou mandat în circumscripţia Wells, din Somerset, a jignit o elevă în timpul vizitei la o şcoală privată din regiune, admonestând-o pentru susţinerea pe care o acordă independenţei scoţiene, relatează presa britanică.

„De ce dracului nu te duci înapoi în Scoţia?”, a izbucnit Heappey după ce eleva răspunsese că susţine independenţa Scoţiei, la o întrebare adresată de parlamentar tinerilor originari din Scoţia, înscrişi la cursurile respectivei şcoli.

Eleva s-a simţit jignită şi s-a plâns tatălui ei, susţinător al Partidului Naţional Scoţian, pentru tratamentul aplicat de parlamentarul britanic. În urma sesizării acestuia, Heappey i-a prezentat scuze elevei, susţinând că replica sa a fost o glumă.

„Am făcut un comentariu – cu intenţia de a fi o glumă – dar a fost nepotrivit şi îmi pare rău pentru jignirea adusă”, s-a scuzat Heappey, în vârstă de 36 de ani, intrat în politică după o carieră militară încheiată la gradul de maior.

 

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu