Compania cu capital american Black Sea Oil & Gas a precizat pentru Reuters că intenţionează ca în 2019 să înceapă exploatarea gazelor naturale offshore din platforma continentală a Mării Negre aparţinând României. Exploatarea gazelor naturale din perimetrele XIII Pelican şi XV Midia ar reprezenta o premieră pentru industria energetică din România.

Compania deţinută de fondul american de investiţii Carlyle va face investiţii de aproximativ 400 milioane de dolari pentru construcţia infrastructurii necesare. Până în prezent, cheltuielile generate de explorare şi evaluare s-au ridicat la 200 milioane de dolari.

Potrivit estimărilor Black Sea Oil & Gas, gazele naturale extrase din perimetrele care totalizează o suprafaţă de 4.200 km pătraţi ar putea acoperi 10% din consumul anual al României. Compania doreşte să aibă totuşi posibilitatea de a exporta gazele extrase.

Reprezentanţii The Carlyle Group s-au întâlnit luna trecută cu guvernul Grindeanu pentru a discuta despre proiectele de investiţii offshore din Marea Neagră.

 

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu