Senatul american pregăteşte un pachet legislativ de noi sancţiuni împotriva Rusiei, ca urmare a imixtiunii Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA, susţinut deopotrivă de democraţi şi de republicani, dar asupra căruia Casa Albă manifestă reticenţe, informează Politico.

Preşedintele Comisiei de Afaceri externe din Senatul SUA, senatorul republican de Tennessee Bob Corker, a precizat săptămâna trecută că Senatul „va încheia cu ceva foarte, foarte puternic în ceea ce priveşte Rusia, care poate fi susţinut de o manieră bipartizană”.

Într-adevăr, atât liderul majorităţii republicane, Mitch McConnell, senator de Kentucky, cât şi cel al opoziţiei democrate, Chuck Summer, senator de New York, sunt pentru sancţiuni adoptate în mod bipartizan împotriva Rusiei, ca urmare a atacurilor ei cibernetice. Neînţelegerea dintre republicani şi democraţi pare a fi constituită doar de posibilitatea instituirii unui pachet de sancţiuni şi împotriva Iranului, măsură susţinută de republicani.

„Orice membru al Congresului care nu doreşte să pedepsească Rusia pentru ceea ce a făcut trădează democraţia”, a declarat senatorul republican de Carolina de Sud, Lindsey Graham, un cunoscut adversar al Moscovei.

„Dacă preşedintele nu promulgă legea de pedepsire a Rusiei, el va trăda democraţia”, a completat Graham.

Casa Albă a fost reţinută în a comenta intenţiile camerei superioare a legislativului american, purtătorii de cuvânt ai administraţiei Trump şi ai Departamentului de Stat reiterând angajamentul pentru menţinerea actualelor sancţiuni, dar subliniind faptul că este importantă reconstruirea încrederii dintre Washington şi Moscova.

 

 

 

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu