Războiul dintre președintele american Donald Trump și presa americană continuă printr-o postare pe contul de Twitter al șefului de la Casa Alba a unui clip în care acesta doboară la pământ și lovește o persoană care ar întruchipa postul de televiziune CNN.

Clipul a fost filmat în timpul participării lui Donald Trump în urmă cu zece ani la un show de wrestling și a fost editat astfel încât în locul capului persoanei doborâte și lovite de omul de afaceri american să figureze sigla CNN. Trump și-a însoțit postarea de hashtag-urile #FraudNewsCNN și #FNN.

Trump încearcă să profite astfel de faptul că, în urmă cu o săptămână, un reportaj al CNN privind legăturile cu Rusia ale unui apropiat de al său, Antonio Scaramucci, a fost retras, iar cei trei jurnaliști care l-au redactat și-au prezentat demisiile. Deși Scaramucci a acceptat scuzele postului de televiziune și a apreciat gestul spunând că „oricine poate greşi”, preşedintele SUA a revărsat de atunci o cascadă de postări pe Twitter în care acuză CNN şi restul presei americane că intoxică opinia publică cu ştiri false.

Comunitatea jurnalistică de peste ocean a reacţionat dur la o acţiune pe care o consideră drept o ameninţare deschisă adusă libertăţii presei.

Bruce Brown, directorul executiv al Comitetului Reporterilor pentru Libertatea Presei, a subliniat că postarea clipului reprezintă o „ameninţare cu violenţa fizică la adresa jurnaliştilor”.

„Acest tweet este sub nivelul instituţiei Preşedinţiei. Din păcate, nu este sub nivelul preşedintelui”, a subliniat Brown, citat de Politico.

[vsw id=”hHvLtn2BhOk” source=”youtube” width=”640″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu