Un schimb de replici dure a avut loc în plenul Parlamentului European între Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, marți, la Strasbourg. Disputa s-a iscat în urma nemulțumirii răspicate a lui Juncker față de interesul scăzut al deputaților pentru discursul prim-ministrului maltez, Joseph Muscat, care prezenta bilanțul președinției sale la Consiliul UE.

Președintele Comisiei Europene și-a început nervos cuvântarea – „Îi salut pe cei care s-au deranjat să fie prezenți” – și a adăugat apoi „Parlamentul European este ridicol, foarte ridicol!”

Juncker și-a argumentat mai apoi reacția nervoasă față de forul european care are 751 de membri:

„Faptul că doar 30 de membri ai Parlamentului European asistă la această dezbatere este suficient pentru a demonstra că Parlamentul nu este serios.”

La aceste acuzații, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a reacționat tăios, subliniind că Parlamentul controlează Comisia și nu invers.

„Vă rog să adoptați un comportament cuviincios”, i-a spus Tajani în italiană lui Juncker.

Președintele Comisiei nu a renunțat însă la poziția sa fermă și a adus în continuare critici Parlamentului European

„Nu voi mai participa niciodată la o astfel de întâlnire! Comisia se află sub controlul Parlamentului, dar acesta ar trebui să acorde respect și președinției țărilor mici, lucru pe care Parlamentul nu-l face. Am vrut să mulțumesc guvernul Maltei și pe prim-ministrul acesteia”, a tunat Juncker.

Sursa foto: deccanchronicle.com

Articol de Claudia Colan

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu