România este printre primele state care încep colaborarea cu noua conducere a Comisiei Europene în domeniul economiei digitale. Inițiativa aparține reprezentanților organizației Smart Everything Everywhere (SEE) din România, Dan Nechita și Diana Popp, care au avut în această săptămână o întâlnire de lucru cu Mariya Gabriel, confirmată recent în funcția de Comisar European pentru Economie și Societate Digitală.

Scopul întâlnirii a fost lansarea unei invitații de participare a oficialului european la forumul Digital Romania Industry 4.0 – „Startups în 4.0 Industries”, ce va avea loc în luna noiembrie, la București. Aflat anul acesta la a doua ediție, Forumul este un eveniment la nivel înalt, ce reunește lideri ai sectorului guvernamental și de business, cu scopul de a ancora România pe harta europeană a platformelor pentru digitalizare a industriilor-cheie.

Cei trei au discutat despre potențialul regional al sectorului digital și despre rolul pe care România și Bulgaria îl pot juca, la nivel european, în transformarea digitală a industriilor, economiei și societății. România și Bulgaria au cel mai înalt grad de participare a femeilor pe piața forței de muncă din domeniul IT, fiind un potențial exemplu de bune practici, în contextul eforturilor la nivel european de a crește gradul de interes al fetelor pentru o carieră STEM (Science, technology, engineering & mathematics).

Un alt subiect de interes abordat în cadrul întrevederii, de data aceasta din cauza indicatorilor foarte scăzuți la nivel european, a fost cel al competențelor digitale și al utilizării internetului ca instrument de informare corectă și de promovare a afacerilor de către micii antreprenori.

În timpul vizitei la Bruxelles, reprezentanții SEE au mai avut întrevederi cu Cabinetul Vice Președintelui CE, Andrus Ansip, care a participat, în luna aprilie, la București, la o întâlnire cu startup-uri românești de succes, organizată de SEE; cu Cabinetul Vice Președintelui CE, Gunther Oettinger; și cu echipele DG-CONNECT, responsabile cu susținerea inovației la nivel european și digitalizarea industriei europene.

Smart Everything Everywhere este o organizație fondată de Dan Nechita, Diana Popp și Tudor Oprea, a cărei misiune este susținerea și accelerarea transformării digitale a României prin asumare unui rol cheie în relație cu organizații internaționale și cu partenerii strategici ai României. Inițiativele SEE urmăresc trei obiective principale: digitalizarea industriei, smart cities și cetățenia digitală, și digitalizarea statului.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu