Parlamentul maltez a aprobat miercuri Legea Egalităţii Căsătoriilor, Malta devenind astfel al cincisprezecelea stat european în care este recunoscut dreptul membrilor comunităţii LGBT de a contracta căsătorii civile de acelaşi fel ca şi cuplurile heterosexuale.

Deşi populaţia ţării este majoritar catolică şi divorţul a fost legiferat abia în urmă cu şase ani, Malta se alătură acum majorităţii statelor vest-europene, după ce doar un singur parlamentar a fost împotriva acestei măsuri, pe care o consideră „imorală”.

Pe de altă parte, prim-ministrul Joseph Muscat, unul dintre principalii susţinători ai legii, a declarat:

„Cred că este un vot istoric. Arată că democraţia şi societatea noastră se maturizează, a atins un nivel fără precedent de maturitate şi că în această societate putem spune cu toţii că suntem egali.”

Anterior, în Malta, pentru persoanele de acelaşi sex exista doar posibilitatea încheierii unor parteneriate civile, legiferată în urmă cu 3 ani.

Vestea legalizării căsătoriilor LGBT a fost sărbătorită în Piaţa Castiliei din La Valleta cu artificii şi cu luminarea faţadei clădirii istorice Auberge de Castille în culorile drapelului LGBT, însoţite de mesajul „Am făcut istorie”.

Sursa: Times of Malta

Sursa foto: Facebook/Helena Dalli

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu