Unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria industrială germană este pe cale să înceapă: autorităţile investighează o serie de înţelegeri secrete între marile companii producătoare de automobile din Germania, care încalcă legile anti-trust şi par să fi stat şi la baza Dieselgate.

Potrivit informaţiilor obţinute şi făcute publice de Der Spiegel, începând cu anii 90 s-au derulat peste 60 de întâlniri secrete între angajaţi de top ai Volkswagen, Audi, Porsche, Daimler şi BMW, în cadrul cărora companiile au căzut de acord asupra unei game largi de aspecte economice şi tehnice, de la preţurile practicate în achiziţionarea oţelurilor până la noile generaţii de acoperişuri ale decapotabilelor.

Chiar şi modalităţile de eludare a regulilor privind emisiile de carbon, actualmente în centrul scandalului Dieselgate, par să fi fost discutate în cadrul întâlnirilor secrete dintre reprezentanţii marilor companii germane.

Ancheta pare să fi început vara trecută, după ce Volkswagen a depus la autorităţile competente un auto-denunţ, fiind urmată la scurt timp de Daimler.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu