Creșterea prețurilor la vinurile consumate în mod tradițional de britanici, ca urmare a Brexit-ului, face ca vinurile românești și, în general, cele est-europene, să fie mult mai căutate pe piața din Regatul Unit, relevă statisticile publicate de Majestic Wine, preluate de City A.M.

Deprecierea lirei sterline și majorarea unor taxe au făcut ca prețul mediu al unei sticle de vin în Regatul Unit să atingă un nivel record de 5,55 lire. În aceste condiții, consumatorii britanici se reorientează dinspre vinurile italiene, franțuzești sau spaniole, către produse similare, mai ieftine, din România, Ungaria, Bulgaria și Slovacia.

Potrivit datelor oferite de Majestic Wine, vânzările la vinurile est-europene au crescut față de iunie 2016 cu 400%.

De asemenea, avantajate sunt vinurile portugheze. Un sortiment de vin din apropierea Lisabonei, similar vinurilor spaniole, dar mai ieftin, a devenit cel mai vândut vin roșu al celor de la Majestic Wine.

„Evoluţiile economice post-2016 au modificat deschiderea oamenilor pentru testarea gusturilor dincolo de pieţele tradiţionale”, a explicat Richard Weaver, director de vânzări la Majestic Wine.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu