Ministrul britanic pentru şanse egale, Nick Gibb, a precizat luni în Parlament că instituţia sa investighează cazurile de presupusă discriminare semnalate de Partidul Laburist şi de o organizaţie a cetăţenilor europeni din Regatul Unit. Unui număr tot mai mare de europeni li se solicită dovada dreptului de şedere permanentă sau de muncă, ori prezentarea paşaportului britanic, pentru angajare, pentru închirierea unei locuinţe sau chiar pentru rezervarea unor bilete de vacanţă, informează The Guardian.

Dosarul înaintat de Partidul Laburist şi de organizaţia cetăţenilor europeni conţine peste 20 de asemenea cazuri. Printre ele se numără şi situaţii aberante. De exemplu, pentru postul de director de vânzări al unei firme din Bristol, care solicită bune cunoştinţe ale limbii germane, se precizează că este absolută nevoie de prezentarea paşaportului britanic.

Reporterii de la The Guardian au luat legătura cu o parte a companiilor din lista cazurilor de presupusă discriminare şi au descoperit că, în general, acestea sunt firme mici, unde uneori anunţurile de acest fel apar din greşeli de redactare.

Pe de altă parte, tot mai mulţi europeni se plâng că, într-adevăr, la interviurile de angajare li se cere dovada dreptului de şedere, deşi nu este necesară conform legislaţiei actuale. O parte a acestora se tem să părăsească locuinţele actuale, de teamă că nu vor mai reuşi să convingă alţi proprietari să le închirieze alte spaţii de locuit.

Cazurile de discriminare pot fi uneori extrem de frustrate. De exemplu, o nemţoaică de 41 de ani, care locuieşte în Regatul Unit din 1998 spune că i s-a refuzat dreptul de a testa o maşină la un dealer auto din Stockport întrucât deţine permis de conducere european care, „din cauza Brexit, nu mai este valid”.

„M-am simţit furioasă, tristă şi discriminată. Jumătatea mea (de origine britanică) a fost foarte supărată şi şi-a manifestat verbal nemulţumirea. Partenerul meu şi-a arătat furia şi i s-a replicat să ia legătura cu direcţia.”

O altă persoană, originară din Grecia, dar stabilită în Marea Britanie de 25 de ani, nu a putut să îşi procure mobilă de bucătărie din motive discreţionare.

„Cred că unii se folosesc de Brexit ca o scuză pentru a ne brutaliza”, a precizat nemulţumită.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei 3 Millions, care îi reprezintă pe cetăţenii europeni din Marea Britanie, a arătat că situaţiile semnalate în dosarul înaintat ministrului pentru şanse egale reprezintă doar o faţă uşor vizibilă. într-o problemă mult mai complexă.

„Discriminarea este subtilă şi adeseori dificil de demonstrat. Exemplele pe care le-am descoperit în anunţurile de angajare sunt doar vârful aisbergului”, a punctat reprezentantul 3 Millions.

Ai fost discriminat? Scrie The Guardian şi împărtăşeşte lumii experienţa ta, astfel încât alţii să nu o repete.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu