Guvernul Ungariei a anunţat marţi că va organiza „o consultare naţională” împotriva aşa-zisului plan al miliardarului american George Soros de a forţa Uniunea Europeană să primească milioane de imigranţi.

Anunţul a fost făcut de o purtătoare de cuvânt a executivului de la Budapeste, pentru postul public de radio, care a menţionat că acţiunea va avea loc, probabil, luna viitoare.

Consultarea publică va fi făcută prin urmare cu doar 6 luni înainte de alegerile generale din aprilie 2018. Este a treia consultare de acest fel, începând din 2015 până astăzi, tema celorlalte două fiind legătura dintre imigraţie şi terorism şi „Să oprim Bruxelles-ul”, cu referire la politicile migraţioniste ale Uniunii Europene.

Consultarea constă în trimiterea de chestionare familiilor din Ungaria, care sunt chemate să ofere răspunsuri la diverse întrebări.

Premierul maghiar Viktor Orban îl consideră pe George Soros principalul inamic al Ungariei și a lansat anul acesta mai multe acțiuni de discreditare a magnatului american şi a organizaţiilor neguvernamentale pe care le sponsorizează.

Surse: AFP, France24, Agerpres

 

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu